Παρουσίαση συγγραφικής ομάδας Άρπη – Φαντάστικον 2016

fantastikon, arpi, drepani, sygrafeis, fantasias, logotexnia, mamayabooks,
Το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου έλαβε χώρα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ για το Φανταστικό.

Εκεί μπορούσε να δει κανείς μια σειρά απο ήρωες βιβλίων και βίντεο παιχνιδιών που κυκλοφορούσαν ανάμεσα στον κόσμο, πολλά επιτραπέζια παιχνίδια όπου μπορούσε κανείς να παίξει, ομιλίες και εκδοτικούς οίκους με τις τελευταίες κυκλοφορίες τους.

Από αυτή τη διήμερη γιορτή του Φανταστικού, γνωστή ως ΦantastiCon δεν θα μπορούσε να λείψει η Άρπη. Σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δίωρη παρουσίαση, η συγγραφική ομάδα της Άρπης, μίλησε για το νέο αυτό εγχείρημα.

Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης οι συγγραφείς και δημιουργοί της Άρπης, Ελευθέριος Κεραμίδας, Γιώργος Βορέας Μελάς, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Στέφανος Κόκκινος, Γιώργος Αποστόλου και η κυρία της παρέας Ευθυμία Δεσποτάκη, μίλησαν για τη δημιουργία της Αρπης και για τους στόχους της.
Έτσι είχαμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε έναν προς έναν και να μάθουμε λίγα πράγματα για τις αρχές και τη γενικότερη φιλοσοφία της ομάδας.

Στο δεύτερο μέρος, η Άρπη παρουσίασε τα πέντε πρώτα βιβλία της, που εκδόθηκαν μέσα στο 2016 υπό τη σκέπη των εκδόσεων mamaya.
«H θραύση των οστών» – Στέφανος Κόκκινος
«Το μαργαριτάρι της αβύσσου» – Γιώργος Βορέας Μελάς
«Αγωνία έπρεπε να είναι το όνομά της» – Γιώργος Αποστόλου
«Πνεύματα: Μια ιστορία της πικρής στροφής» – Ευθυμία Ε. Δεσποτάκη
«Το αμόνι που τραγουδά» – Ανδρέας Μιχαηλίδης

Ο καθένας τους μίλησε με τον δικό του, προσωπικό τρόπο για τα βιβλία, για το φανταστικό, για τη συγγραφική του πορεία.

Όλοι όμως μίλησαν για το κοινό τους όραμα: Τη δημιουργία μίας δυνατής, ποιοτικής, ελληνικής λογοτεχνίας του φανταστικού, που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από την αντίστοιχη του εξωτερικού.

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν και μείνετε συντονισμένοι για ότι νεότερο απο την πολλά υποσχόμενη συγγραφική ομάδα της Άρπης.

fanta35 fanta34 fanta33 fanta32 fanta31 fanta30 fanta29 fanta28 fanta27 fanta18 fanta19 fanta20 fanta21 fanta22 fanta23 fanta24 fanta25 fanta26 fanta17 fanta16 fanta15 fanta14 fanta13 fanta12 fanta11 fanta10 fanta9 fantastikon, arpi, drepani, sygrafeis, fantasias, logotexnia, mamayabooks, fanta2 fanta3 fanta4 fanta5 fanta6 fanta7 fantastikon, arpi, drepani, sygrafeis, fantasias, logotexnia, mamayabooks,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *