Γιώργος Βορέας Μελάς

MelasΜε καταγωγή από την Χίο και τη Μάνη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Κοινωνική Ανθρωπολογία και Ιστορία, έκανε και master στη Μουσειολογία και την Πολιτισμική Πληροφορική και PhD στην Ιστορία της Τέχνης.

Ως Voreas Faethon, είναι ο frontman του Folk Black Metal σχήματος, AHERUSIA, έχοντας κυκλοφορήσει ήδη δυο πλήρεις δισκογραφικές δουλειές, που έχουν γνωρίσει αρκετά μεγάλη επιτυχία στον χώρο. Μοιράζοντας τον χρόνο του ανάμεσα στην Ελλάδα και σε ταξίδια στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει ποίηση, παραμύθια και ισχυρίζεται ότι κάποτε θα τελειώσει εκείνο το ιστορικό μυθιστόρημα που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια.

Πέρα από διεθνείς δημοσιεύσεις και συμμετοχές, πάνω στην σύγχρονη σκέψη και την φιλοσοφία, πίσω από την Τέχνη και την Ανθρώπινη Συμπεριφορά, φτιάχνει video art ταινίες μεσαίου μήκους, ζωγραφίζει, κάνει δυναμικά αθλήματα / πολεμικές τέχνες και περιστασιακή ορειβασία… Ενίοτε κάνει και ποδήλατο (όταν δεν αναρρώνει από τις τακτικές του πτώσεις).

Βιβλία του είναι το Trinity, Το Μαργαριτάρι της Αβύσσου και Άλλα Θαλασσινα Παραμύθια, Ο Φονιάς των Τεράτων και Ό,τι Απέμεινε από την Άβυσσο (υπό έκδοση).